Många människor vill ibland diversifiera sin kost med olika sirap, men vi är rädda för kaloriräkningen och sammansättningen.
Som regel finns det inget hälsosamt i sammansättningen av sirap.
Om vi pratar om en naturlig produkt kommer dess pris att vara otroligt högt, konstaterar vår tidnings expertkock Yulia Arkhipova.
Hur man förbereder naturlig mynta sirap?
Nödvändiga ingredienser
– Ett stort knippe mynta (ca 150 gram);
– hälften av en medelstor citron;
– en kopp vardera av vatten och socker.
Förberedelseprocess
Tvätta myntan väl och hacka den med en kniv.Skär citronen i skivor.Överför ingredienserna till en kastrull eller kastrull, häll i ett glas vatten.
Koka upp och sänk värmen till en låg simmer.Koka i fem minuter och ta bort från kokaren.Vänta på att vätskan ska komma till rumstemperatur, skicka den till kylskåpet över natten.
Vår beredning ska filtreras, introducera socker och återgå till spisen.Efter kokning smälter vi sirapen på minsta värme i fem minuter.
Denna sirap kan användas inom 14 dagar om den förvaras i kylskåp.