Ris anses ofta vara en av de mest eftertraktade sidorätterna eftersom det är lätt att tillaga..
Men det finns ytterligare en egenskap hos flingorna: den passar bra till alla rätter..
Men ibland tröttnar vi på den vanliga serveringen av tillbehör.Ibland vill du överraska familjemedlemmar eller gäster, konstaterar vår tidnings matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova.
Hur man gör risbollar som tillbehör
Först och främst rekommenderas det att skölja själva flingorna noggrant och placera det i en kastrull med vatten.För en del ris tar vi två delar vatten, vilket är den klassiska proportionen.
Tillsätt sedan salt och koka i 20 minuter tills det är helt kokt.Tillsätt en bit smör och blanda ihop tillbehöret.Ta matfilm.Tillsätt ett par stora skedar ris och använd det för att forma bollar.
Välj sedan en rätt att servera.Du kan göra vackra ränder på en tallrik med sojasås, teriyaki, wasabi och andra intressanta alternativ.
Vi ordnar bollarna.
Vi dekorerar dem med grönt.
Efter garneringen kan du stå i kylen en stund för att göra formen mer stabil.Denna portion ris kommer definitivt inte att lämna någon oberörd.