HomeUncategorizedHur man gör turkisk fylld paprika: De har inte kött, men de...

Hur man gör turkisk fylld paprika: De har inte kött, men de är fortfarande läckra

Många människor är säkra på att kött är en viktig ingrediens i fylld paprika..

Det senare kan faktiskt fyllas med en blandning bestående av grönsaker och svamp..

Åtminstone i Turkiet är detta matlagningsalternativ ganska populärt.

Och det är värt att notera att det visar sig vara en mycket aptitretande maträtt.Kanske kommer många gourmeter att gilla det mycket mer än klassisk fylld paprika.

Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och bagare i den fjärde kategorin, delade receptet för maträtten.

Recept på turkisk fylld paprika

Ta en lök, skala den, skölj den med vanligt vatten och skär den i tärningar.

Hacka sedan en morot med ett rivjärn.

Efter detta, tillsätt lök- och morotskomponenterna i stekpannan.

Värm grönsaksblandningen, rör om då och då, i fyra minuter.

Tillsätt sedan 200 gram hackade champinjoner och ett par hackade vitlöksklyftor i pannan.

Den resulterande blandningen måste sjuda i ytterligare fem minuter.Överför den beredda blandningen i en djup behållare.

Efter detta, förbered 12 paprika.Ta bort ’locken’ från dem, ta bort fröna och häll kokande vatten i 10 minuter.

Medan ’kopparna’ är i varmt vatten, ta bort skalet från 3 tomater och hacka frukterna.Hacka sedan 7 potatisar med ett rivjärn.Tillsätt örter efter smak och ett par skedar gräddfil i potatis-tomatblandningen.Blanda massan väl.

Kombinera sedan de två resulterande blandningarna (grönsak-svamp och potatis-tomat).Fyllningen är klar.

Fyll paprikorna med den förberedda blandningen, lägg dem i en kastrull och täck med vatten.

Det sista steget är att stuva den fyllda paprikan.Processens längd bör vara 60 minuter.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna