HomeUncategorizedHur man jäser tomater i en kastrull på tre dagar: smakar som...

Hur man jäser tomater i en kastrull på tre dagar: smakar som fattomater

Konservering av tomater är en ganska energikrävande process, så många hemmafruar letar efter ett annat sätt att förbereda tomater för vintern..

Detta är exakt vad experten från BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova, delade – för det behöver du inte vinäger, konservering och sterilisering, och tomaterna kommer ut mycket välsmakande och aromatiska – precis som inlagda fat..

Så fyll på med nödvändiga ingredienser så kan du komma igång.Du behöver:

  • Tomater – så mycket du kan äta (ta små, mogna och köttiga tomater).
  • Pepparrotsblad – 1-2 stycken.
  • Vitlök – 2-3 kryddnejlika.
  • Svartpeppar – 3-5 ärtor.
  • Dillparaplyer – 1-2 stycken.
  • Viktigt: för att tomaterna ska saltas snabbare måste du skära ut platsen på toppen där stjälken var.

    Lägg nu de förberedda tomaterna i pannan med utskärningen ovanpå och tillsätt örter och kryddor.

    Allt som återstår är att fylla arbetsstycket med saltlake, vilket kräver att man löser upp 2 matskedar salt och socker i en liter vatten.

    När marinaden kokar, häll den i pannan med tomaterna – de ska vara helt täckta med saltlake.

    Täck nu disken med gasväv och låt stå i rumstemperatur i 3-4 dagar – tillsätt vid behov saltlake.

    Tidigare berättade vi för dig hur du korrekt använder en skärbräda av trä.

    Erik Andersson
    Erik Andersson
    Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

    Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

    Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

    Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

    Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

    Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

    Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

    Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

    Senaste kommentarerna