Koka ägg anses vara en mycket enkel kulinarisk procedur..
Men att ta bort skalet från en färdig maträtt visar sig ofta vara en ganska svår uppgift..
Det händer ofta att det hårda skalet nästan ’fastnar’ till proteinet.
Som ett resultat blir det nästan omöjligt att skala kokta ägg så att de behåller sitt aptitretande utseende och släta yta.
Det finns dock ett litet knep som gör det lättare att ta bort skalet.
För att göra detta måste du använda en enkel tillsats när du kokar ägg.
Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och bagare i den fjärde kategorin, talade om ett intressant ’trick’.
Vad ska man tillsätta i vattnet när man kokar ägg
Det ska vara bakpulver i den bubblande vätskan.
En matsked natriumbikarbonat borde räcka.
Tack vare denna tillsats kommer det hårda skalet på värmebehandlade ägg att börja bli skört.
Det kommer att vara mycket lätt att befria ägg från sådana skal.
Förresten, du kan använda bordssalt istället för läsk.Denna produkt kommer att skapa en alkalisk miljö.Som ett resultat kommer skalet, återigen, att förlora sin hårdhet.
Det finns ingen anledning att överdriva det med natriumklorid.Ett par nypor räcker.