HomeUncategorizedHur man lagar ägg i napolitansk stil: en enkel, men otroligt vacker...

Hur man lagar ägg i napolitansk stil: en enkel, men otroligt vacker och välsmakande maträtt

Vill du njuta av utsökt italiensk mat, men är inte redo att spendera pengar på dyra produkter?.

Det finns en väg ut! Koka ägg på napolitansk stil.

Rätten består endast av enkla och prisvärda råvaror, men är väldigt god.

Dessutom har skålen ett mycket aptitretande utseende: formar med napolitanska ägg kan säkert placeras på ett festligt bord.

Ett intressant recept delades av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti-nätverkets publikation inom matlagningsområdet, en kock och en bagare i fjärde klass.

Recept på ägg i napolitansk stil

Förbered flera cocotte makers i förväg.Detta är namnet på de små kärl som julienne serveras i.

Ta sedan en stor tomat, skär den på mitten, ta bort alla frön med en sked och skär de resulterande ’kopparna’ i kuber.

Lägg tomatbitarna i botten av cocotteskålarna, tillsätt lite salt, mald peppar och olivolja.

Nästa lager är en ganska tjock bit mozzarella.

Knäck sedan minst ett ägg i varje cocotte maker.Om du har tillräckligt med utrymme kan du lägga till ytterligare ett rått ägg.

Placera de fyllda behållarna i ugnen.Tillagningstiden bör vara 15 minuter.Temperatur – 200 grader.

Den färdiga rätten kan strö med en liten mängd riven ost och garneras med två eller tre skivor inlagd gurka.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna