Ett av utlänningsrecepten är ungersk lecho.Förberedelserna väckte hemmafruarnas fantasi ännu mer än auberginekaviar..
Du behöver inte ens kolla – burkar med lecho är bland de första som töms på vintern, så preparatet förstörs aldrig..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare av fjärde klassen, berättade för oss hur man förbereder riktig ungersk lecho.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.För ungersk lecho måste du välja den köttigaste och saftigaste paprikan.Ta bort stjälken och fröna och skär i halva ringar.
2.Ta tomatjuice eller späd ut tomatpuré med vatten (500 ml pasta per 600 ml vatten), tillsätt olja, vinäger, salt och socker, paprika och låt såsen koka upp.
3.Efter att pastan har puttrat i ett par minuter, tillsätt den hackade paprikan och låt puttra på svag värme i 7-10 minuter.
4.Häll lecho i steriliserade burkar, stäng locken, vänd och låt stå i 12 timmar under en handduk.
När det svalnat, förvara det på en mörk och sval plats.smaklig måltid!
Tidigare har vi berättat för dig vad du ska lägga till vattnet när du kokar färska ägg.