Auberginer kan lätt betraktas som en av de godaste matarna, så de kommer aldrig att förlora sin popularitet och relevans..
Men inte varje hemmafru kan presentera en rätt av anständig kvalitet..
Därför råder vår tidnings kulinariska expert, kock Yulia Arkhipova, dig att lyssna på de viktigaste knepen.
Vad är de?
Panering av hög kvalitet
Det huvudsakliga ’klagomålet’ om auberginer är att de absorberar olja för aktivt.Som ett resultat, istället för hälsosam och lätt mat, får vi fet och tung mat.
För att hantera problemet behöver du bara använda högkvalitativ panering.
För att göra detta rekommenderas det att blanda potatisstärkelse med vanligt mjöl i lika stora mängder.
Det är värt att använda panering i tillräcklig mängd.
Undvik att fritera
Denna tillagningsmetod är lämplig för många livsmedel, men aubergine är ett undantag.På grund av fritering blir grönsaker mjuka och smaklösa.
Grill
Men den här metoden att laga auberginer är idealisk: de blir läckra och av hög kvalitet.Grillning hjälper också till att bevara grönsakens konsistens.