Couscous är ett populärt tillbehör i många länder runt om i världen, även om det dök upp på våra butikshyllor relativt nyligen..
Eftersom produkten är obekant förstår inte alla hur man förbereder den på rätt sätt..
Som det visade sig kan denna sidorätt lätt kallas den enklaste när det gäller förberedelser, konstaterar vår tidnings kulinariska expert, kocken Yulia Arkhipova.
Vilka grundläggande principer är värda att känna till?
Det finns ingen preliminär förberedelse alls
Många kommer att bli glatt överraskade av att couscous inte behöver blötläggas, sorteras eller tvättas.Produkten är omedelbart klar för tillagning.
Strikthet av proportioner
Det här ögonblicket är det viktigaste.Överskott av vatten kommer att göra sidorätten vattnig och rinnig.Brist på fukt gör att couscousen förblir blöt.
Proportionerna är följande: ta en del av couscousen och ta en del av vattnet.
Vattentemperatur
För att couscousen ska vara perfekt tillagad behöver du bara använda kokande vatten för ångning.
Kosttillskott
Couscous passar bra med alla kryddor, oraffinerad vegetabilisk olja och örter.Du kan lägga till komponenter när som helst när du förbereder sidrätten.