HomeUncategorizedHur man lagar kotletter på franska: de är mycket välsmakande

Hur man lagar kotletter på franska: de är mycket välsmakande

Antagligen känner alla gourmeter till en rätt som kallas ’kött i fransk stil.’.

Samtidigt är inte alla matälskare medvetna om att det finns en liknande rätt – ’franska kotletter.’.

Är du trött på vanliga kotletter? Förbered sedan en annan sort av dem!

Du kommer säkert att bli nöjd! Maten är trots allt otroligt saftig och har en ljus smak.

Receptet på en aptitretande och mycket välsmakande rätt delades av Yulia Arkhipova, expert på nätverkspublikationen Belnovosti inom matlagningsområdet, en kock och en bagare i fjärde klass.

Recept på fransk kotlett

Först måste du förbereda alla komponenter i det framtida malet kött.

Ta tre brödskivor och skär dem.Placera de resulterande kuberna i en djup behållare och fyll med kefir.

Medan bakverken absorberar den fermenterade mjölkprodukten, grovhacka en lök och placera den resulterande massan i en uppvärmd stekpanna i vilken en liten mängd vegetabilisk olja har hällts.

Värmebehandling av lök bör fortsätta tills gyllene färg visas på ytan av grönsaken.

Därefter ska du skära 700 gram kycklingfilé och passera de resulterande bitarna genom en köttkvarn.På samma sätt, hacka den tidigare blötlagda limpan och den stekta löken, samt en vitlöksklyfta.

Du måste lägga till ett rått ägg till den resulterande kombinationen.Massan ska saltas, peppras, blandas noggrant och vispas.Köttfärsen är klar.

Därefter ska du hacka ytterligare en lök.Du kan hälla kokande vatten över de resulterande ringarna för att ta bort bitterheten från grönsaken.

Du måste också skära tomater (2 stycken) och inlagda gurkor (3 stycken) i tunna runda skivor, och även riva 100 gram ost.

Efter detta måste du forma runda kotletter av köttfärsen direkt på bakplåten.För att göra detta måste du använda en kokring.

Du bör få kotletter ca 1 centimeter tjocka.Lägg lite lök och 2-3 bitar gurka och tomatskivor på var och en av dem.Strö alla ’strukturer’ med riven ost.

Placera metallplåten med framtida kulinariska produkter i ugnen i en tredjedel av en timme.Tillagning bör utföras vid en temperatur på 180 grader.

Tidigare fick gourmeter förklara varför kotletter på restaurang alltid smakar bättre.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna