Det finns en aptitretare som heter ’Kremlin Khryapa.’.
Enligt legenden var denna sallad en av favoriträtterna för Leonid Brezjnev – generalsekreterare för CPSU:s centralkommitté från 1964 till 1992.
Det är mycket lätt att tro att den sovjetiske statsmannen var mycket förtjust i ’Kremlin hoagie’.
När allt kommer omkring är skålen verkligen otroligt aptitretande.Samtidigt finns det inget komplicerat i dess förberedelse.
Om receptet på en välsmakande sallad påminde experten på nätverksutgåvan ’Belnovosti’ inom matlagning, kock, bagare i fjärde kategorin Yulia Arkhipova.
Ett recept på Kreml Hryapa-sallad
Förbered först en ren djup behållare: det är där du skickar de hackade ingredienserna.
Strimla ett kilo vitkål, riv två morötter och en rödbeta, skiva två lökar i tunna halva ringar.
Blanda grönsaksblandningen väl och häll den varma marinaden över den.
Den senare bereds på följande sätt: i en kastrull blanda vanligt vatten (3 koppar), solrosolja (0,75 kopp), nio procent vinäger (en halv kopp), salt (1 matsked), socker (10 teskedar).Denna vätska bör värmas upp.
Vänta tills den marinadfyllda grönsaksmassan svalnar och överför den till glasburkar.Ställ in burkarna i kylen.Efter ett par dagar kan den läckra salladen konsumeras.