Du behöver inte använda dyra ingredienser för att förbereda ett kulinariskt mästerverk..
En uppsättning standardprodukter kan mycket väl räcka för att få en otroligt vacker och mycket välsmakande rätt..
Ett av de mest slående exemplen på en sådan rätt är kanske potatisbåtar.
Detta är namnet på halvor av potatis som har tagits bort från fruktköttet och fyllts med en viss blandning.
Fyllningen innehåller svamp.Det är denna ingrediens som är hemligheten bakom den ljusa smaken av maträtten, betonar kulinarisk expert från Belnovosti-nätverkets publikation, kock, bagare i den fjärde kategorin, Yulia Arkhipova.
Potatisbåtar recept
Ta fyra stora potatisar, skölj dem med vatten, men ta inte bort skalen.
Koka dessa knölar och låt dem sedan stå i kylen en stund.
Medan nattskärmarna svalnar, förbered fyllningen för framtida ’båtar’.
Ta två lökar, skala dem, skär dem i tärningar och lägg dem i en uppvärmd stekpanna.
När löken blir brun, tillsätt 300 gram finhackade champinjoner till den.
Efter cirka 8 minuter (vid det här laget borde vätskan ha avdunstat helt), häll 50 gram riven ost i pannan.
Dessutom är det lämpligt att använda följande tillsatser: gräddfil (2 matskedar), bordssalt (en halv tesked), mald peppar (efter smak).
Den ordentligt blandade massan måste stekas i ytterligare 3 minuter.
Ta ut potatisen ur kylen och skär den på mitten.Ta delvis bort massan från varje halva (med en sked) och fyll de resulterande ’båtarna’ med den förberedda lök-svampblandningen.
Strö varje fylld potatishalva med lite riven ost.
Det sista steget är att värma upp de resulterande ’strukturerna’ i ugnen.Varaktigheten av proceduren är 20 minuter vid en temperatur på 200 grader.