Nu är det dags för gurkor – du kan naturligtvis fylla på med vinterpreparat från denna grönsak, men du ska inte förneka dig själv nöjet att äta lättsaltade grönsaker just nu..
Dessutom delade experten från BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova, ett recept på läckra lättsaltade gurkor, som bara tar dig en kvart att förbereda..
För att göra detta behöver du för 1 kg gurkor:
Små gurkor är bäst lämpade för detta ändamål, de bör tvättas i kallt vatten och tas bort från ändarna.
Skär grönsakerna på längden i 4 bitar och lägg i en tät plastpåse.
Tillsätt hackad vitlök med en kniv eller vitlökspress, samt hackad dill.
Tillsätt salt och peppar, sedan kan du försegla påsen och lämna kvar en liten mängd luft i den.
Skaka påsen för att blanda gurkorna med örter och kryddor och ställ den sedan i kylen i 15 minuter.