Många har hört att majsgröt är en mycket intressant rätt som kan diversifiera kosten..
Denna rätt kan också kallas mycket hälsosam..
Dessutom kommer det inte att vara svårt att tillaga majsgröt av anständig kvalitet, säger kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings matlagningsexpert.
Hur man förbereder denna maträtt
Lista över ingredienser
– två skedar polenta (majsgryn);
– ett glas vatten;
– ett par skedar honung;
– valfri kanel, muskotnöt, sesamfrön, russin;
– en nypa salt.
Matlagningsprocess
Fördelen med denna gröt är att alla tillsatser är lämpliga för det – kanderade frukter, russin, kryddor, frön.Detta kommer bara att göra gröten godare och mer näringsrik.
Först måste du lägga ett glas vatten och en nypa salt i matlagningsbehållaren.Sedan väntar vi på att vätskan ska koka.
Tillsätt sedan polentan.
Det är viktigt att komma ihåg att denna gröt behöver din uppmärksamhet: annars kan klumpar inte undvikas.Det är bekvämt att använda en bakelsevisp.
Koka sedan tills den når den konsistens vi gillar.Stäng av värmen, tillsätt honung.I detta skede, tillsätt ingredienserna du har valt.
Om vi pratar om kanderade frukter och russin, blötläggs de först.Om du bestämmer dig för att lägga till nötter bör du hacka dem först.