En del kan bli förvånade över möjligheten att göra pannkakor med vodka, eftersom alternativet verkar väldigt konstigt..
Men erfarna kockar vet att sådana pannkakor blir otroligt goda..
Som regel är det vodka som låter dig göra utmärkta genombrutna produkter med hål, konstaterar vår tidnings kulinariska expert, kock Yulia Arkhipova.
Hur man lagar pannkakor med vodka
Lista över ingredienser
– ett och ett halvt glas mjöl;
– två glas mjölk med genomsnittlig fetthalt;
– en stor sked grönsaker och smör;
– en halv liten sked läsk;
– en liten sked vodka;
– en nypa salt;
– socker (så mycket som du är van vid);
– ett kycklingägg.
Matlagningsmetod
Det finns ingen anledning att frukta att vodka på något sätt kommer att påverka smaken på pannkakorna: ingen kommer att märka en sådan mängd alkoholhaltig dryck.Dessutom kommer vodkan att fylla sin funktion och avdunsta.
Blanda först och främst kycklingägget med socker tills det är slätt.Mjölken bör värmas upp lite i förväg och försiktigt läggas till huvudmassan.
Smöret ska vara mjukt.Tillsätt först läsk och salt till mjölet, tillsätt i portioner till huvudkompositionen.Blanda, skicka vodka med två typer av olja.Blanda igen och börja förbereda pannkakor.