Pannkakor utan mjöl. För många gourmeter kommer den här frasen att låta konstigt..
Faktum är att när man lagar pannkakor är det fullt möjligt att klara sig utan mjölkomponenten..
Med en alternativ ingrediens kommer rätten att visa sig vara mycket mindre kalori och mycket hälsosam.
Även en person som är på en strikt diet kan äta denna mat.
Men hur lagar man pannkakor utan mjöl? Yulia Arkhipova, expert på Belnovosti-nätverkets publikation inom matlagningsområdet, en kock och bagare i fjärde klass, talade om ett intressant sätt att skapa en välbekant maträtt.
Pannkaksrecept utan mjöl
Ta en stor skål, bryt 2 ägg i den, tillsätt ett glas mjölk och en nypa salt.
Blanda massan väl.Resultatet är en vätska som måste förtjockas med något.
Vi kom överens om att inte använda mjöl.Vad ska jag då använda som förtjockningsmedel?
Svaret är enkelt: majsstärkelse.För att få en deg med tillräcklig tjocklek räcker tre matskedar av denna produkt.
Nästa steg är att tillsätta en liten mängd strösocker.En tredjedel av en tesked räcker.
Flera pannkakor kommer ut ur den förberedda basen.
Rätten kommer att vara otroligt mör, intressant smak och lågt kaloriinnehåll: gourmeter för viktminskning kommer att bli glada.