Kokt potatis verkar vid första anblicken vara en maträtt som inga svårigheter kan uppstå med..
Men detta är inte alltid sant..
Säkert har du ibland stött på det faktum att potatis serveras helt klart dåligt tillagad, blir intetsägande och smaklös.Detta beror på att fel matlagningsteknik valdes, är vår tidnings kulinariska expert, kocken Yulia Arkhipova, säker.
Vad du inte bör glömma när du kokar potatis
Först och främst bör du göra rätt val av huvudprodukten.Knölarna bör inte vara stora eller för små: medelstora är det bästa alternativet.Potatisen ska se ungefär likadan ut för att tillagas samtidigt.
Lägg potatisen i en kastrull.För ett halvt kilo potatis, ta en halv liter vatten.Sätt på värmen och låt koka upp.
Tillsätt sedan en liten sked salt.
I detta skede kan du lägga till stjälkar av dill, persilja och andra örter i pannan för smak.Vi lägger även till ett par lagerblad.
Sänk värmen till ett minimum och tillaga sidorätten täckt i 15 minuter.