HomeUncategorizedHur man lagar rödbetor på 15 minuter: det kommer att bli mer...

Hur man lagar rödbetor på 15 minuter: det kommer att bli mer välsmakande och saftigt än vanligt – ett intressant sätt

Vanligtvis är hemmafruar inte ivriga att börja koka rödbetor..

Denna process tar för mycket tid!.

Således kan värmebehandling av en stor rotfrukt pågå i 1,5-2 timmar.

Lyckligtvis finns det ett sätt att tillaga rödbetor väldigt snabbt.

För att grönsaken ska nå beredskap räcker det att hålla den i kokande vatten i bara en kvart.

Yulia Arkhipova, expert på Belnovosti-nätverkets publikation inom matlagningsområdet, en fjärdeklassig kock och bagare, talade om en intressant metod för att tillaga kokta rödbetor.

Hur man snabbt kokar rödbetor

Det är bättre att välja medelstora rotfrukter.De kommer att nå beredskap mycket snabbare än stora.Och medelstora rödbetor blir nog mer aptitretande.

Det första du ska göra är att tvätta grönsaken och ta bort det översta hudlagret med en svamp.Det finns inget behov av att ta bort svansen ännu.

I denna form ska rotfrukten läggas i en kastrull som står på spisen.Vid den tiden borde vätskan som hälls i behållaren redan bubbla.

Det finns ingen anledning att täcka skålen med ett lock.

Tillagningen av rödbetorna ska ta 15 minuter.Elden måste vara stark.

Nästa steg är detta: du måste byta ut det varma vattnet i pannan med mycket kallt vatten.Gärna iskall.

Poängen är att en kraftig temperaturförändring kommer att ’tvinga’ grönsaken att laga bättre: värmen ’överförs’ snabbt inuti rotfrukten.

Rödbetorna ska ligga i lågtemperaturvatten i 15 minuter.

Det är värt att betona att den ’varma-kalla’ metoden för att tillaga rotfrukter är bra inte bara för att det sparar mycket tid, utan också för att grönsaken blir mycket mer välsmakande och saftig än med standardtillagningsmetoden.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna