För att svamp verkligen ska glädja dig med deras kvalitet, bör du lära dig att tillaga dem på rätt sätt..
Alla är inte bekanta med de grundläggande rekommendationerna för denna produkt..
Därför bör många påminnas om dem, säger kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings expert på matlagningsområdet.
Vilka regler bör du känna till?
Om du plockade svamp själv eller köpte dem på en spontanmarknad
Det är alltid viktigt att komma ihåg att sådana svampar behöver omedelbar uppmärksamhet från ägaren.Det är viktigt att påbörja rengöringen och den första värmebehandlingen nästan omedelbart efter insamling eller köp.
Vatten
Ett ganska litet antal svampar behöver blötläggas.I allmänhet rekommenderas det inte att lämna dem i vätska under lång tid, eftersom det kommer att förstöra deras kvalitet.
Specialrätter
Inte alla kommer ihåg att vissa material inte är lämpliga för att tillaga svamprätter.Dessa inkluderar gjutjärn och tenn.Du bör inte heller laga mat i kopparkokkärl.
Lagringstid
Få människor vet att rätter som använder svamp inte kan lagras under lång tid.Som regel bör de konsumeras inom de första 24 timmarna.