På sommaren rekommenderas det att vara särskilt uppmärksam på säsongsbetonade produkter, eftersom de är bra för hälsan..
En av dessa värdefulla ’gåvor’ under den varma årstiden är zucchini..
Vår tidnings matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova, föreslog ett recept på en utmärkt grönsaksrätt.
Hur lagar man zucchini kotletter?
Lista över ingredienser
– lite mindre än ett kilo zucchini (cirka 800 gram);
– några myntablad och en massa grönska;
– 2 ägg;
– några salladslökar;
– 50 gram hård ost;
– två vitlöksklyftor;
– fyra matskedar mjöl;
– panering (hur lång tid tar det);
– salt och kryddor.
Matlagningsprocess
Zucchini ska tvättas och skalas.Hacka sedan grönsaken på ett medium rivjärn och strö över salt.Det är värt att vänta en halvtimme: grönsaksberedningen pressas ut.
Hacka vitlöken med en kniv, liksom grönsakerna och löken, och tillsätt ingredienserna till zucchinin.
Osten ska rivas och läggas till huvudblandningen tillsammans med äggen.Låt tills det är slätt, tillsätt kryddor och mjöl, blanda igen.
Panera sedan kotletterna och börja steka: när en skorpa dyker upp kan du lugnt vända kotletterna.