HomeVäxterHur man lär sig att känna igen de allra första tecknen på...

Hur man lär sig att känna igen de allra första tecknen på sen rodnad på tomater

Experter klassificerar senblod som en av de farligaste sjukdomarna som inte bara skadar tomater, utan fullständigt förstör dem..

Vid genomsnittliga lufttemperaturer (cirka 20 grader) utvecklas infektionen till katastrofala nivåer på bara tre dagar.Och med hög luftfuktighet går det ännu snabbare.

I de fall behandlingen försenas eller försenas dör plantorna helt inom en och en halv till två veckor.Därför är det oerhört viktigt att i tid kunna känna igen de första symptomen på denna fruktansvärda sjukdom.

I de flesta fall märker trädgårdsmästare att något är fel först när frukterna själva börjar ruttna.

De skyndar sig för att snabbt rädda skörden, men i detta skede kan ingenting korrigeras: fruktskador är den sista fasen av infektionen.Det mest rimliga att göra i den här situationen är att gräva upp busken och bränna den.

När de är infekterade med senblödning kan växter bara räddas om de allra första tecknen uppmärksammas i tid.

Därför är det extremt viktigt att regelbundet inspektera planteringarna och vidta lämpliga åtgärder för att skydda dem.

Först och främst sätter sig svampen på de nedre bladen av tomater.Dess närvaro kan bestämmas av mörka, suddiga fläckar och en vitaktig beläggning på baksidan av bladen.

När varmt väder sätter in torkar de infekterade områdena mycket snabbt och smulas sönder vid minsta beröring.

Sedan börjar infektionen spridas över hela växten och påverkar själva stjälkarna, stjälkarna och frukterna.

Det är redan omöjligt att inte märka dess manifestationer i detta skede: hela busken är täckt med bruna fläckar och tomaterna börjar bli svarta.

Att samla in dem under denna period är inte längre meningsfullt, även om idealiska förhållanden tillhandahålls, kommer de fortfarande inte att kunna överleva och mogna.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna