Papprika är, precis som auberginer, en värmeälskande gröda.Dåligt väder, sjukdom eller otidig plantering av plantor kan göra sitt smutsiga arbete..
Det händer att paprika helt enkelt inte hinner mogna innan kallt väder börjar..
Det finns flera folkknep för att påskynda processen och förhindra att skörden dör på vinstocken.
För att påskynda mognaden av paprikafrukter rekommenderas sommarboende att beskära.
Vissa beskär till och med under hela säsongen.Höstens närmande lämnar dock inget val.
Hur man agerar
Ta bort överflödiga löv och äggstockar som stör mognaden av bildade frukter.
Dessutom kan överskott av bladverk orsaka utveckling av svampsjukdomar.
Men när det gäller att påskynda mognaden av grödan, rekommenderas trädgårdsmästare att ta bort toppen av plantorna.
Du måste räkna 4-5 löv från början av grenen och skära av resten.
Beskärning kommer att stressa växten, och den kommer att fokusera all sin energi på att mogna frukter och frön.
Du klarar dig utan beskärning om du täcker paprikan med agrofiber och gödslar dem med komplexa preparat (kalium plus fosfor).