HomeUncategorizedHur man pressar 3 gånger mer juice ur en citron: ett litet...

Hur man pressar 3 gånger mer juice ur en citron: ett litet knep

Citronsaft används ofta i matlagning..

Det är trots allt en viktig ingrediens i vissa bakverk och många salladsdressingar..

Dessutom kan den sura drycken användas vid tillagning av fisk.

Du kan också helt enkelt lägga till citronsaft i vattnet: du får en uppfriskande och mycket hälsosam dryck.

Men många amatörkockar klagar över att de inte kan pressa ut tillräckligt med juice ur en citrusfrukt.

Men proffs vet om ett knep som låter dig få mycket juice från en citron.

Detta trick delades av Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och bagare i fjärde klass.

Hur man pressar mycket juice ur en citron

Lägg citronen i en kastrull och häll vatten i behållaren.

Det ska finnas precis tillräckligt med vätska för att helt täcka citrusfrukten.

Ta bort citronen, ställ skålen med vatten på spisen och sätt på brännaren.

När vätskan är väl uppvärmd (temperaturen ska vara ca 50 grader), lägg citron i den.

Efter exakt 120 sekunder, ta bort frukten och vänta tills den inte längre är särskilt varm.

Rulla den varma citronen över bordet, skär citrusfrukten på längden och börja pressa saften i en djup behållare.Använd en gaffel, inte en sked!

Du kommer att få 3 gånger mer juice än vanligt.För det första kommer hög temperatur att ’tvinga’ citronen att ’ge upp’ mycket vätska.För det andra kommer överflöd av juice att underlättas av skalets mjukhet.För det tredje, ett stort snitt gör att du också kan pressa ut mycket dryck.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna