En översaltsituation kan hända vem som helst, så det är viktigt att komma ihåg hur man löser detta problem..
Flera metoder kan användas för att göra överskott av salt helt osynligt..
Kocken Yulia Arkhipova, expert på matlagning för vår tidning, talade om vilka metoder kulinariska specialister har.
Hur man sparar soppa
Potatis
Den enklaste och mest populära metoden som snabbt kommer att rädda din första rätt.Skala potatisen, dela knölen i två halvor och lägg i en kastrull.
Smaka på soppan med jämna mellanrum: så snart mängden salt inte längre är kritisk kan du stänga av spisen.
Smällare
Om du upptäcker att soppan är för salt först i det ögonblick du redan har förberett den, kan situationen fortfarande korrigeras.För att göra detta behöver du bara lägga till krutonger i skålen med soppa vid servering.
Det är bäst att ta produkten utan salt och ytterligare smaker.
Gräddfil
Denna metod gör det också möjligt att göra överskott av salt omärkligt redan vid servering av soppan.Du behöver bara använda gräddfil med genomsnittlig fetthalt som dressing.