HomeUncategorizedHur man steker ett ägg så att det vita inte fastnar i...

Hur man steker ett ägg så att det vita inte fastnar i botten och inte blir för tunt: ett litet knep – det stekta ägget blir mört och luftigt

Att laga goda äggröra är inte så lätt som det kan verka vid första anblicken..

Mycket ofta blir skålen för tunn, hård och bränd..

Det finns ett vanligt misstag som berövar ett stekt ägg ömhet, fluffighet och ljus smak.

Så, vilket misstag gör många amatörkockar när de förbereder äggröra?

Denna fråga besvarades av Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och bagare i fjärde klass.

Hur man inte steker ett ägg

Knäcker du alltid ett ägg i en het panna? Gör inte det igen!

På grund av den kraftiga temperaturförändringen ’griper’ proteinet omedelbart och fastnar på botten av skålen.

Slutresultatet är inte fluffig äggröra, utan en oaptitlig tunn ’pannkaka’.

Hur man lagar äggröra

Du måste bryta ägget antingen i en kall eller varm stekpanna, men inte i en varm!

Om detta enkla villkor är uppfyllt kommer äggröran att bli perfekta.

För det första kommer rätten att lagas jämnt.Att förhindra att ägget brinner kommer att vara mycket enkelt.

För det andra blir äggröran luftigare.För det tredje kommer maten inte att fastna i pannan.

Som ett resultat kommer en till synes enkel frukost att visa sig vara både vacker och mycket välsmakande.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna