Att laga goda äggröra är inte så lätt som det kan verka vid första anblicken..
Mycket ofta blir skålen för tunn, hård och bränd..
Det finns ett vanligt misstag som berövar ett stekt ägg ömhet, fluffighet och ljus smak.
Så, vilket misstag gör många amatörkockar när de förbereder äggröra?
Denna fråga besvarades av Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och bagare i fjärde klass.
Hur man inte steker ett ägg
Knäcker du alltid ett ägg i en het panna? Gör inte det igen!
På grund av den kraftiga temperaturförändringen ’griper’ proteinet omedelbart och fastnar på botten av skålen.
Slutresultatet är inte fluffig äggröra, utan en oaptitlig tunn ’pannkaka’.
Hur man lagar äggröra
Du måste bryta ägget antingen i en kall eller varm stekpanna, men inte i en varm!
Om detta enkla villkor är uppfyllt kommer äggröran att bli perfekta.
För det första kommer rätten att lagas jämnt.Att förhindra att ägget brinner kommer att vara mycket enkelt.
För det andra blir äggröran luftigare.För det tredje kommer maten inte att fastna i pannan.
Som ett resultat kommer en till synes enkel frukost att visa sig vara både vacker och mycket välsmakande.