HomeUncategorizedHur man väljer rätt lever för stuvning: ta reda på det innan...

Hur man väljer rätt lever för stuvning: ta reda på det innan du går till affären

Lever kan användas för att tillaga en mängd olika rätter..

Samtidigt förblir experten från nätverkspublikationen BelNovosti, kocken Yulia Arkhipova, trogen klassikerna och föredrar att stuva levern i en stekpanna..

Vi kommer att berätta hur du väljer en produkt som är lämplig för detta ändamål i den här artikeln, och vi börjar med att lista de typer av lever som finns i butikerna.

Kycklinglever

Kycklinglever har en ljus scharlakansröd färg och en delikat krämig smak, passar bra med grädde, gräddfil, grekisk yoghurt och smör.

Fläsklever

Den innehåller mer fett jämfört med kyckling eller nötkött, men samtidigt är fläsklever den känsligaste i smaken, med en lätt kryddig sötma.Kombinationen av fläsklever med lök, vitlök, morötter, paprika och varma senapsbaserade såser är drömmen för varje gourmet.

Nötlever

Denna typ av lever är mörkröd till färgen, tät i konsistensen och blir mjuk och saftig när den stuvas med gräddfil eller rött vin.

Hur man väljer lever för stuvning

Det rekommenderas att välja färskvara istället för fryst.En lever av hög kvalitet ska vara elastisk, slät, utan skador, repor, torkade områden och mörka fläckar.

Färgen ska vara enhetlig och rik, och doften ska vara frisk och lätt söt.

Om du köper fryst lever, var uppmärksam på förpackningsdatum.En annan viktig indikator är isens tjocklek.Den ska vara tunn och nästan osynlig.Om det är för mycket is kan lagringsvillkoren ha brutits, och det blir svårt att släcka en sådan lever utan att tappa smaken.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna