Det finns många rätter i världen som verkar vara gjorda av de vanligaste produkterna, men av någon anledning vill många människor inte ens prova dem.
Det ryska köket kan också skryta med något liknande.Bovetegröt.Den är både rejäl och god.
Men även om många utlänningar inte gillar det, gillar vårt folk det väldigt mycket.
Det finns dock de utlänningar som gillar bovetegröt.Till exempel har japanerna, kineserna, vietnameserna, till och med fransmännen börjat titta på det.
Därför är det inte korrekt att säga att ’bovete’ till 100 procent är den maträtt som ingen äter utom ryssar.
Okroshka är en helt annan sak.Utländska damer och herrar blir förskräckta när de bara får smaka på den.
Kanske har slaverna något liknande, samma cholodnik, till exempel.
Men okroshka med korv, kvass, gurka och gräddfil är inte något som européer asiater får en kulinarisk chock över.
Förresten, en gång utlänningar som vågade smaka okroshka (efter att de lovade att aldrig röra vid det), hävdade: denna maträtt är skapad endast för baksmälla.
Under tiden är vi i en värmebölja, och många människor har samma okroshka på sina bord.God aptit!
Tidigare berättade vi för dig hur man lagar potatis på spett.