HomeUncategorizedInte i vinäger eller kefir: detta är vad de marinerar kött i...

Inte i vinäger eller kefir: detta är vad de marinerar kött i i Asien – rätten blir riktigt mjuk och saftig

Det asiatiska köket är känt för ett stort antal riktigt aptitretande rätter..

Dessutom finns det i Asien en speciell metod för att tillaga kötträtter..

Så i denna del av världen är det inte vanligt att marinera kött i kefir eller vinäger.

Med andra ord försöker asiater att inte använda sura vätskor för att mjuka upp köttbitar.

Sojasås används.Det är tack vare honom som köttet får verklig mörhet.

Yulia Arkhipova, expert på Belnovosti onlinepublikation inom matlagningsområdet, en kock och bagare i den fjärde kategorin, talade om denna viktiga punkt.

Varför du inte bör marinera kött i vinäger eller kefir

Ja, dessa vätskor mjukar upp köttbitar ganska bra.

Men det finns ett allvarligt problem: om du håller köttet i en sådan marinad lite längre än förväntat, kommer du att få en väldigt seg maträtt istället för en mör.

En liknande konsekvens kan göra sig påmind om marinaden visar sig vara för sur.

Varför sojasås är en bra marinad

Användning av denna produkt garanterar mörning av kött.

Köttprodukter förblir möra och saftiga även om de är i soja för länge.

Produkten av sojabönsjäsning är också bra eftersom den, till skillnad från vinäger, innehåller många komponenter som är viktiga för människokroppen.På grund av denna marinad blir kötträtten mer hälsosam.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna