Det finns en hel del gurkrecept och det är tilläggen som avviker från standardreceptet som i slutändan påverkar smaken.Grunden här är förstås inlagd och inlagd gurka, och vi gör det bästa av dessa.Alla de andra är varianter som vi ofta bearbetar, men bara för att prova.Om vi gillar en smak speciellt gör vi en större portion.Gurkor i sötsur sås med ett billigt tillskott som alla har hemma är en så säker sak.
Ingredienser för sötsur gurka med lök
Hur man gör sötsur gurka med lök?
- Skrubba gurkorna noga under kallt rinnande vatten.Lägg dem i en större skål och häll kallt vatten över dem.Ställ åt sidan i 60 minuter. .
- Efter denna tid, rinna av gurkorna och skär dem i skivor (de får inte vara för tjocka, ca. 3 millimeter) – kräver ingen avskalning i förväg.
- Skala löken om det behövs – unga har inte det klassiska skalet.Vi tvättar och skär av ändarna på båda sidor.Och sedan skär vi dem i halva skivor. Tillsätt dem till gurkorna, tillsätt salt och socker, blanda tills alla ingredienser är jämnt täckta med kryddor.De måste läggas åt sidan igen, men denna gång i 2 timmar.Tanken är att låta dem släppa ut så mycket juice som möjligt.
- Under tiden förbereder vi burkarna.De måste tvättas och sköljas noggrant så att det inte finns några spår av diskmedel kvar i dem.Dessutom bör de skållas, d.v.s. hällas med kokande vatten.Vi gör samma sak med nötter.För att vara säker kontrollerar vi burkarna för att eliminera de som är flisade.Nötter däremot går inte att krossa eller rostiga, även de med minsta spår bör avvisas.Om vi inte är säkra är det bäst att köpa nya istället för att klaga på att konserverna är bortskämda.
- häll äppelcidervinäger (eller annan vinäger, beroende på tillgänglighet och individuella preferenser) i den hackade gurkan och löken (häll inte ut den resulterande vätskan).Blanda.Sedan lägger vi dem i burkar och trycker dem ganska hårt.Men de bör inte röra själva locket, du måste lämna cirka 1 centimeter utrymme från kanten.Det är också nödvändigt att uppmärksamma om mängden saltlösning är jämförbar.
- Gurkor i sötsur saltgurka måste pastöriseras. För att göra detta, täck botten av krukan med en ren bomullsduk.Placera burkarna på den, men se till att de inte rör vid varandra, annars kan de spricka.Häll vatten över dem och värm allt på låg värme.Så fort vattnet börjar koka mäter vi 15 minuter.Det hela ska bubbla försiktigt.Till sist tar vi försiktigt bort burkarna och lägger dem upp och ner, på en trasa som ställs på bänken. Dessa kan också vara pappershanddukar, korkunderlägg eller en träskiva.Tack vare detta kommer kepsarna att ha en chans att sugas in ordentligt och samtidigt kommer vi att kontrollera om de är täta.
Meddelande: Högerklicka här om du vill ta bort marknadsförd text
Se också: Det är därför gurkor blir mjuka och sladdriga.Ett vanligt misstag kan förstöra hela konserver
Andra gurkprodukter
Förr var det huvudsakligen inlagd och konserverad, det var inte många tjusiga saker, alla gjorde dem nästan likadana, det var mer på gång när det gällde proportioner.Först med tiden började andra alternativ dyka upp.Se vad mer du kan göra med dem:
Och listan kan fortsätta, praktiskt taget oändligt.