HomeVäxterJag gör den bästa nötglassen utan socker och grädde.Jag blandar 4 ingredienser...

Jag gör den bästa nötglassen utan socker och grädde.Jag blandar 4 ingredienser och det är klart

Glass, glass, fryst mat, minns du meddelandet du kunde höra från en glassbar på hjul? Det var länge sedan, i tider då allt var svårtillgängligt.En liten budbil körde fram till husen och erbjöd sig att sälja frysta produkter.Dessutom kunde man göra glass, det var jättegott, men också högt i kalorier, fast ingen tänkte på det just då.Men tiderna har förändrats, idag letar vi efter välsmakande och hälsosamma alternativ.Därför har vi glass för dig som du kan äta direkt efter beredning.

Ingredienser för jordnötsglass utan socker och grädde:

  • 4 frysta bananer.
  • 60 g sockerfri choklad.
  • 2 matskedar jordnötssmör.
  • 1 näve valnötter.
  • Hur gör man nöt-bananglass utan socker?

    1. Vi kommer att behöva frysta bananer.Om vi ​​inte har dem är det där vi måste börja jobba.Skala de mogna bananerna och skär dem i lite tjockare skivor, ca 3 centimeter tjocka.Lägg dem på en bricka och lägg dem i frysen.
    2. Om vi ​​redan har bananer klara, lägg dem i en mixer.Tillsätt jordnötssmör, osötat och sockerfritt såklart.Bryt chokladen i bitar.Vi lägger även till valnötter.Eftersom de är ett vanligt allergen kan de ersättas, t.ex.för hasselnötter eller pekannötter, som har liknande smak.
    3. Blanda alla ingredienser tills det är ganska slätt.Men om det finns oslipade bitar kvar är det heller inga problem.Det ska bli trevligt att komma över en bit choklad, banan eller nötter då och då.
    4. Glassefterrätten kan serveras direkt efter beredning eftersom vi använde frysta bananer.Om vi ​​gjorde dem för senare, inga problem.Lägg dem bara i frysen så väntar de på rätt ögonblick.Denna mängd ingredienser kommer att göra 4 portioner glass.

    Meddelande: Högerklicka här om du vill ta bort marknadsförd text

    Se även: Jag gör sockerfri kesoglass av 3 värdefulla ingredienser.Jag har alltid ett lager i kylen

    Vad ska man servera med sockerfri jordnötsglass?

    I det här fallet råder vi dig att hålla en sockerfri kostregim.Situationen är inte så hopplös som den kan verka.Vi har en hel del alternativ att välja mellan:

  • till massan användes riven mörk choklad eller vit (mörk) choklad, givetvis i den sockerfria varianten.
  • toppa med krossade valnötter, hela jordnötter, hasselnötter, pekannötter eller pinjenötter.
  • kokosflingor eller chips kommer också att passa.
  • agavesirap eller mer uttrycksfull dadelsirap.
  • vispgrädde, även om fetthalten är betydande, men du kan vispa den utan att tillsätta socker.
  • mynta eller basilikablad placerade ovanpå glassen, försiktigt fast i den, lite grönska ser fint ut i skålen.
  • Den här hemmagjorda nötglassen kan ätas i en skål eller i oblat då dessa även går att köpa i en sockerfri variant.

    Makronäringsämnen för 4 portioner nötglass

  • Energi: 1430 kcal.
  • Protein: 30 g.
  • Fett: 93 g.
  • Totalt kolhydrater: 124 g.
  • Fiber: 18 g.
  • Netto kolhydrater: 106 g.
  • Makronäringsämnen per portion

  • Energi: 358 kcal.
  • Protein: 7,5 g.
  • Fett: 23,25 g.
  • Totalt kolhydrater: 31 g.
  • Fiber: 4,5 g.
  • Netto kolhydrater: 26,5 g.
  • Annan sockerfri glass

    Det är dock inte alla som gillar nötglass, oavsett vilken typ man väljer.Så vilka andra versioner kan vi göra? Först och främst är det värt att nämna den enklaste lösningen – häll bara fruktjuice i formarna.Vi kan förstärka den visuella effekten genom att tillsätta färsk, liten frukt till vätskan.Även de minsta barnen kan göra dessa.Nedan finns några fler beprövade förslag:

  • hallonglass med kokosmjölk och lönn- eller agavesirap.
  • vaniljglass med labneh ost, yoghurt, honung och – överraskande nog – vallmofrön.
  • hallon-bananglass gjord på färsk eller fryst frukt.
  • från frysta bananer och kakao.
  • och en riktig hit i sommar, kesoglass med banan och jordnötssmör.
  • Erik Andersson
    Erik Andersson
    Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

    Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

    Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

    Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

    Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

    Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

    Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

    Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

    Senaste kommentarerna