HomeUncategorizedKinesiskt sätt att tillaga ris: kom ihåg bara två regler - sidorätten...

Kinesiskt sätt att tillaga ris: kom ihåg bara två regler – sidorätten kommer att bli snövit och smulig

Ris är en av huvudingredienserna i det kinesiska köket..

Därför är det inte förvånande att det var folket i Kina som lyckades komma på det bästa alternativet för att laga denna spannmål..

Risgröt tillagad av kockar från Mellanriket blir alltid smulig.

Dessutom har rätten ett mycket aptitretande utseende.Vi talar om den ideala snövitheten hos värmebehandlade spannmål.

Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för Belnovosti-nätverkets publikation, kock och bagare i den fjärde kategorin, talade om den kinesiska metoden att tillaga ris.

Skölj flingorna

Det första du ska göra är att tvätta det okokta riset väl.

Många gourmeter utför inte denna åtgärd.Och förgäves: slutresultatet är inte gröt, utan en oaptitlig klump.

Men om du tvättar det, kommer spannmålen att förlora överflödig stärkelse, vilket orsakar klibbighet.

Dessutom kommer produkten att bli av med smuts.

Det tar ganska lång tid att tvätta riset.Proceduren kan endast slutföras när nästa del av vattnet som används behåller sin genomskinlighet.

Tillsätt vinäger

Hemligheten med vita riskorn är användningen av nio procent vinäger.Ett annat bra alternativ är äppelcidervinäger.

Under värmebehandlingen av ris bör en matsked av den ovan nämnda sura produkten tillsättas till den bubblande vätskan (per ett glas spannmål).

Förresten, tack vare vinäger, får maträtten inte bara en vacker färg utan också en ljus smak.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna