HomeUncategorizedKöpte du en vattenmelon och den smakar inte bra? Gör gazpacho

Köpte du en vattenmelon och den smakar inte bra? Gör gazpacho

Ack, nästan varje person har en gång köpt en vattenmelon, men den visade sig vara smaklös att de inte längre ville äta den..

Men bli inte upprörd direkt och till och med släng den, för du kan göra pärlan i det andalusiska köket – gazpachosoppa..

Denna kalla rätt kommer säkert att vara uppfriskande i sommarvärmen.Att förbereda vattenmelongazpacho kommer att ta ett minimum av tid.

Receptet delades av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti-nätverkets publikation inom matlagningsområdet, en fjärde klassens kock och bagare.

Huvudingredienser

• vattenmelonskivor – 150 gram;
• gurka – 1 stycke;
• tomater – 1 stycke;
• myntablad – efter smak;
• olivolja – 2 matskedar;
• limejuice – 1 tesked;
• salt – 1 nypa;
• peppar – 1 nypa;
• getost – 2 matskedar.

Steg-för-steg förberedelse

Processen att förbereda utsökt vattenmelongazpacho kommer att vara lätt även för en nybörjare.

Allt är ganska enkelt.Först måste du hacka och dela alla ingredienser i de nödvändiga proportionerna för att skapa gazpacho.

Lägg sedan djärvt vattenmelonskivor (endast fruktkött), delar av gurka och tomat, olivolja, limejuice och myntablad i en mixer.Allt måste vispas noggrant för att få en homogen massa.

Häll den resulterande homogena massan i tallrikar, tillsätt salt och peppar efter smak och garnera med getost och myntablad.

Du bör inte servera gazpacho till bordet direkt, det rekommenderas att låta det brygga i cirka fem minuter och efter det kan du glädja dina gäster.Skålen ska fyllas med alla smaker.

Denna uppfriskande soppa är ett utmärkt tillskott till vilken sommarfest som helst.Vad som också ökar intresset är det faktum att få människor har hört talas om gazpacho, vilket innebär att dess beredning kommer att vara en trevlig överraskning för alla.

Den största fördelen med gazpacho är dess enkla recept och snabba förberedelse, vilket gör att du kan laga det även när huset redan är fyllt med gäster.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna