Ack, nästan varje person har en gång köpt en vattenmelon, men den visade sig vara smaklös att de inte längre ville äta den..
Men bli inte upprörd direkt och till och med släng den, för du kan göra pärlan i det andalusiska köket – gazpachosoppa..
Denna kalla rätt kommer säkert att vara uppfriskande i sommarvärmen.Att förbereda vattenmelongazpacho kommer att ta ett minimum av tid.
Receptet delades av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti-nätverkets publikation inom matlagningsområdet, en fjärde klassens kock och bagare.
Huvudingredienser
• vattenmelonskivor – 150 gram;
• gurka – 1 stycke;
• tomater – 1 stycke;
• myntablad – efter smak;
• olivolja – 2 matskedar;
• limejuice – 1 tesked;
• salt – 1 nypa;
• peppar – 1 nypa;
• getost – 2 matskedar.
Steg-för-steg förberedelse
Processen att förbereda utsökt vattenmelongazpacho kommer att vara lätt även för en nybörjare.
Allt är ganska enkelt.Först måste du hacka och dela alla ingredienser i de nödvändiga proportionerna för att skapa gazpacho.
Lägg sedan djärvt vattenmelonskivor (endast fruktkött), delar av gurka och tomat, olivolja, limejuice och myntablad i en mixer.Allt måste vispas noggrant för att få en homogen massa.
Häll den resulterande homogena massan i tallrikar, tillsätt salt och peppar efter smak och garnera med getost och myntablad.
Du bör inte servera gazpacho till bordet direkt, det rekommenderas att låta det brygga i cirka fem minuter och efter det kan du glädja dina gäster.Skålen ska fyllas med alla smaker.
Denna uppfriskande soppa är ett utmärkt tillskott till vilken sommarfest som helst.Vad som också ökar intresset är det faktum att få människor har hört talas om gazpacho, vilket innebär att dess beredning kommer att vara en trevlig överraskning för alla.
Den största fördelen med gazpacho är dess enkla recept och snabba förberedelse, vilket gör att du kan laga det även när huset redan är fyllt med gäster.