Det välbekanta receptet på bulgarisk lecho är väldigt enkelt att tillaga.Många hemmafruar är inte rädda för att experimentera och lägger djärvt till något nytt till det etablerade receptet..
En av dessa varianter är lecho med morötter..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur man lagar mat.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Vi förbereder rena grönsaker: skala paprikan från frön och skär i remsor eller kuber, skär lök och morötter i halva ringar.
2.Vi passerar tomaterna genom en köttkvarn eller hackar dem med en mixer.
3.Stek löken i vegetabilisk olja, tillsätt sedan morötterna och häll sedan i tomatpurén.
4.Tillsätt kryddor enligt listan, låt sjuda i 15 minuter och tillsätt hackad peppar.
5.Koka i ytterligare 30 minuter, tillsätt vitlök, vinäger, koka upp och häll lechon i steriliserade burkar.
Vi rullar ihop det, vänder på det och efter kylning lägger vi bort bitarna för förvaring.