HomeVäxterMycket godare än chips: hur man lagar potatispinnar i ugnen

Mycket godare än chips: hur man lagar potatispinnar i ugnen

Det finns ett relativt hälsosamt alternativ till chips.

Vi talar om potatisstavar, som är ganska enkla att tillaga.

Avsaknaden av skadliga ingredienser och den icke-friterade tillagningen gör detta mellanmål mycket säkrare för kroppen än chips.

Samtidigt är självkokta snacks mycket mer aptitretande än oljestekta potatisskivor.

Receptet på detta intressanta mellanmål delades av Yulia Arkhipova, en expert inom matlagning, en kock och bagare i den fjärde kategorin av Belnovosti online-utgåvan.

Ett recept på potatispinnar

För det första måste du koka 300 gram jackpotatis.Varaktigheten av detta steg bör vara ungefär en halvtimme.

När du är klar tar du bort skalet från potatisen och strimlar dem.För att uppnå det andra resultatet, använd ett rivjärn (sidan med små hål).

Medan potatismassan svalnar kombinerar du 300 gram mjöl med tärnat kallt smör (150 gram).Använd en gaffel för att knåda blandningen.

Kombinera de två resulterande massorna (potatis och smör och mjöl), salta denna deg.Du kan lägga till krossade vitlöksklyftor och kryddor som du gillar.

Lämna den folieförpackade degen i kylskåpet i 60 minuter.

Lägg sedan tillbaka denna bas på bänkskivan.Rulla ut degen.Du ska få ett ’ark’ som är ungefär en halv centimeter tjockt.

Vänd ’arket’ med hjälp av en kniv till en uppsättning små rektanglar.Det här är pinnarna, som ska placeras på bakplåtar och skickas till ugnen i en tredjedel av en timme.Temperaturen bör vara 180 grader Celsius.

Resultatet blir aptitretande snacks: gyllene och naturligtvis mycket välsmakande.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna