Vill du inte längre laga vanliga äggröra på morgonen?.
Ingen överraskning: troligen dök den här rätten upp på ditt bord så ofta att du helt enkelt tröttnade på den..
Men ska man helt avstå från äggfrukost?
Självklart inte! Det räcker bara att uppdatera maten – och du kommer till följande slutsats: ’Wow! Och det här är något nytt och ovanligt!”
Det finns en maträtt som kallas ’molnägg’.
Det är ganska enkelt att förbereda, betonar Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för Belnovosti-nätverkets publikation, kock, fjärde klassens bagare.
Äggröra recept
Ta ett kycklingägg och separera försiktigt gulan från vitan.
Noggrannheten är mycket viktig: den gula delen av produkten måste förbli intakt.
Vispa äggvitorna väl tills styva toppar visas.Att utföra denna åtgärd är hemligheten bakom den framtida maträttens otroliga ömhet.
Förbered en bakplåt, lägg pergament på den, täck materialet med ett tunt lager vegetabilisk olja och lägg ut den vispade äggvitan.
Gör ett ’bo’ och placera plåten med allt innehåll i en ugn som är förvärmd till 200 grader.
5 minuter efter början av bakningen, ta bort bakplåten och placera den tidigare separerade äggulan i ’molnet’.Återställ ’strukturen’ till ugnen.
Varaktigheten av den andra delen av bakningen bör vara 3 minuter.
Resultatet blir en mycket vacker maträtt.’Molnet’ kommer att se väldigt gott ut.
Smaken och konsistensen av äggröra kommer inte att göra dig besviken heller.Den behagliga doften, den delikata vita och spridande äggulan kommer att få dig att dra slutsatsen att frukosten är perfekt.