Att laga pannkakor så att de blir tunna och håliga är inte alltid möjligt.
Om fem grundläggande misstag vid tillagning av tunna pannkakor berättar experten på nätverksutgåvan ’Belnovosti’ inom området matlagning, kock, bagare i fjärde kategorin Yulia Arkhipova.
Hur man får tunna hala pannkakor
För det första uppmärksammar många människor inte kvaliteten på gallret, och mycket beror på det.
Pannkakor ska gräddas på en tjockbottnad platta av gjutjärn eller non-stick aluminium av mycket god kvalitet.
Det andra misstaget är att inte använda vegetabilisk olja vid stekning.
Pannkakor är mycket förtjusta i olja.Du behöver inte fylla pannan med det, bara ett tunt lager fett.
Det tredje misstaget är fel antal ägg.Du behöver maximalt 4 ägg per liter smet.
Det fjärde är överskott av socker.Denna ingrediens är viktig för brynningen, men för stora mängder gör degen seg.
Det är lämpligt att inte tillsätta mer än två matskedar socker per liter deg.
Dessutom ska degen inte stå för länge, 5-10 minuter räcker.
Tidigare berättade experten vilka misstag som oftast görs när man steker potatis.