HomeUncategorizedPickles som har rullats upp kommer aldrig att grumlas eller explodera igen:...

Pickles som har rullats upp kommer aldrig att grumlas eller explodera igen: 4 viktiga regler

Inlagda gurkor anses av vissa människor vara en riktig delikatess.Låt oss säga mer – de tomma ämnena är på vissa sätt ett konstverk.

Detta är åtminstone vad experten på BelNovosti online-utgåvan, kocken Yulia Arkhipova, tycker.Hon delade flera viktiga regler, som bör följas för att undvika obehagliga överraskningar i form av exploderade burkar.

Individuellt recept

Kom ihåg: du kan justera alla marinadrecept så att de passar dig – gör bara några ’experiment’ på pickles, ändra mängden salt, socker och vinäger.Gör detta tills du uppnår den perfekta smakbalansen.

Viktigt: Vinäger, även om det är nödvändigt för att reglera surheten, bör inte användas i för stora mängder – det kan förstöra smaken på beredningarna.

Homogen smak

Om du vill att alla gurkor i burken ska smaka likadant kan du prova att hälla salt och socker i en liter vatten i stället för i gurkburken: då får du en homogen saltlake, vilket i sin tur garanterar en enhetlig smak på inläggningen.

Förebyggande av explosioner

Orsaken till att locken puffar upp på burkarna och efterföljande konserveringsexplosioner beror på bakterier och svampar som orsakar jäsning.Dessa kan komma in med gurkorna och andra ingredienser, så försök att tvätta gurkor så noggrant som möjligt och koka alla gröna i 3-5 minuter innan du kastar dem i burken.

Konservering

Det idealiska förhållandet är 2 matskedar salt utan glid, en matsked socker och en tesked vinägeressens per 1 liter vatten.

När du har tillsatt vinäger i saltlaken ska du omedelbart stänga burkarna med heta lock som tidigare har kokats.Detta säkerställer en tät försegling och förhindrar läckage.Vänd sedan burkarna upp och ner, placera dem i ett handfat (i händelse av läckage) och linda in dem i en filt för att svalna gradvis.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna