HomeUncategorizedSå att pannkakorna är höga, inte absorberar olja och inte är 'brödlika':...

Så att pannkakorna är höga, inte absorberar olja och inte är ’brödlika’: alla vet hur man steker, men inte alla är nöjda med dem

Många människor älskar pannkakor, och det finns många som gillar att steka dem, men ofta, tyvärr, är inte alla nöjda med resultatet av matlagningen..

Det finns tre knep som säkerställer att produkten har önskad höjd och tjocklek och inte låter den sätta sig och bli för tät..

Genom att följa dem kommer du garanterat att inte göra pannkakorna ’brödiga’, absorberande olja eller ’överkokta’.

Kocken Yulia Arkhipova, expert på kulinariska frågor vid onlinepublikationen BelNovosti, delade med sig av knepen med sådana förberedelser.

Första

Man ska inte tillsätta en massa ägg, annars får man istället för fluffiga något som påminner om mördegskakor.

Rekommenderas: inte mer än 1 ägg per 0,5-1 liter kefir eller mjölk.

Andra

Till skillnad från ägg älskar pannkakor smör.Men vi lägger det inte till stekpannan, utan till degen.

Du kan använda grönsaker, du kan använda grädde, såväl som helfet gräddfil.

Tack vare dessa ingredienser blir degen lätt och porös, och pannkakorna blir inte ’brödliknande’ och ’gummiaktiga’.

Andel: en matsked vegetabilisk olja per 0,5-0,7 liter vätska.

Tredje

Degen behöver jäsa.Låt stå i 10-15 till 30 minuter och stek sedan.

Och för att pannkakorna ska bli höga och med runda sidor ska du helt enkelt byta ut den tjockare degen.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna