Vissa människor älskar zucchinipannkakor just för deras delikata konsistens.Det är viktigt att behålla proportionerna, annars breder de ut sig eller blir tunga på grund av överflödigt mjöl..
Men du kan bara lägga till en ingrediens och då blir pannkakorna krispiga..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en fjärdeklassig kock och bagare, berättade för oss hur man lagar mat.
Du behöver:
zucchini – 2 st.;
potatis – 1 st.;
ägg – 2 st.;
mjöl – 4 msk.l.;
vegetabilisk olja för stekning;
salt och kryddor efter smak.
Hur man lagar mat
1.Skala vid behov zucchinin och ta bort fröna.Skala potatisen och riv grönsakerna.
2.Tillsätt ägg, kryddor, salt och mjöl till den färdiga blandningen.
3.Knåda degen tills den är slät och stek som vanligt i en förvärmd stekpanna med vegetabilisk olja.
Tricket är att tack vare potatisstärkelse blir degen tätare och pannkakorna får en knaprigare skorpa.
smaklig måltid!