HomeVäxterSicilianska bondbönor med vitlök och oregano

Sicilianska bondbönor med vitlök och oregano

Ät vackert.

Ingredienser för sicilianska bondbönor

  • 1 kg bondbönor.
  • 250 ml vatten.
  • 125 ml olivolja.
  • 1 matsked havssalt.
  • 2 matskedar torkad oregano.
  • 2 vitlöksklyftor.
  • Hur gör man kokta sicilianska bondbönor?

    Steg 1:.

    Skölj bondbönorna (gärna färska, unga, från polska skördar, men du kan även använda frysta fonder) under kranen.Koka upp vatten med en nypa salt i en stor kastrull.När det börjar koka, tillsätt bondbönorna.Vi kan också lägga till en tesked socker och 2 lagerblad.Om vi ​​använder unga spannmål, koka bondbönorna det ska inte ta mer än 10 minuter att göra dem al dente. Vi vill inte att de ska överkoka, de ska vara ganska mjuka, men fortfarande fasta.Lägg den med en hålslev i ett kallt vattenbad med isbitar.Tack vare detta kommer vi att avbryta värmebehandlingen omedelbart och bondbönorna blir köttiga och behåller sin fina färg.

    Ät vackert.

    Steg 2:.

    Ta bort vitlöksskalet.Vi pressar dem genom en press eller hackar dem väldigt fint.Det är en bra idé att använda en teknik som går ut på att skära vitlöken och samtidigt mala den med sidan av en kniv.Du måste komma ihåg att salta fruktköttet, detta gör att det släpper saft och gör det lättare att mala. Häll oregano i en skål och häll en liten mängd varmt vatten över den för att få den att svälla.Detta är ett viktigt steg eftersom torkade bitar av örter kan vara ganska hårda, och att blötlägga dem kommer att frigöra deras arom.Alternativt kan du använda färska oreganoblad, hackade med en speciell örtsax eller en kniv med halvcirkelformigt blad (mezzaluna).

    Ät vackert.

    Steg 3:.

    Vi kombinerar marinadens ingredienser, d.v.s. oregano och vitlök, med vatten och olivolja (helst extra virgin olivolja, den kan till och med smaksättas, till exempel med en ton av basilika).Tillsätt havssalt.Blanda ordentligt så att det löser sig helt.Till marinaden för sicilianska bondbönor du kan även lägga till en matsked citron- eller limejuice.Och älskare av distinkta smaker kommer säkert gärna att lägga till en nypa het peppar eller lite chiliflakes.

    Ät vackert.

    Steg 4:.

    Vi häller av bondbönorna.Skär skalet på varje korn med en kniv.Detta är för två saker: för det första kommer marinaden att komma in och aromen kommer att fördelas jämnt över hela rätten.För det andra blir det lättare att frigöra bondbönorna från skalet medan man äter.Du kan också skala bondbönorna helt i förväg, men kom ihåg att skalet innehåller många värdefulla ingredienser, inklusive kostfiber , och det är svårare att förbereda ’nakna’ bönor på ett sådant sätt att de inte börjar falla isär.Lägg bondbönorna i marinaden.Rör om tills det är väl täckt med olivolja och kryddor.Ställ in i kylen i minst 2 timmar.Under denna tid bör den bli mättad med doften av olivolja, oregano och vitlök.

    Ät vackert.

    Hur serverar man bondbönor med vitlök på siciliansk stil?

    Bondbönor badade i aromatisk olivolja och oregano, tillagade på siciliansk stil det är värt att ta ut dem ur kylen före servering, helst en timme innan de äts.Den smakar bra i rumstemperatur, när smaken och lukten av oregano utvecklas fullt ut och oljan har rätt konsistens.Sådana bondbönor är ett lysande, hälsosamt mellanmål för varma eftermiddagar, du kan också servera dem på ett möte med vänner istället för färdiga snacks.Det är extremt gott, till och med beroendeframkallande, på egen hand, men när vi blir uttråkade av det är det värt att behandla det som en bas för en sallad och kombinera det med:

  • tärnade tomater – färska, köttiga, helst roma-sorten, eller torkade (du kan också använda olivolja från en burk för att marinera bondbönor).
  • fetaost eller annan mjukost, du kan även använda smulad rökt keso.
  • knaperstekt bacon eller kokt skinka skuren i tärningar, eller mogen skinka, till exempel parmaskinka.
  • skivor av grillad zucchini eller gröna ärtor (det är också värt att dekorera en sådan komposition med doftande groddar).
  • I varje version smakar sicilianska bondbönor fantastiskt med knaprig ugnsrostat bröd eller färsk baguette.Du kan servera den till kalla aptitretare som inlagd blomkål, hummus eller bakad grönsakspasta.

    Erik Andersson
    Erik Andersson
    Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

    Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

    Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

    Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

    Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

    Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

    Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

    Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

    Senaste kommentarerna