Det är inte alla som får riset som det ska: smuligt och enhetligt.
Många får ändå den vanliga gröten, även när de tillagar en sidorätt.
Faktum är att inte alla hemmafruar känner till de professionella knepen för matlagning, delar erfarenheten av vår tidnings matlagningsexpert kock Julia Arkhipova.
Vad ska läggas till när du lagar gryn?
Jasminte
Om du verkligen vill servera ovanligt gott ris av hög kvalitet till bordet finns det inget bättre alternativ.Försök att välja jasmintepåsar utan smakämnen.
En sådan sidrätter kommer inte att lämna någon likgiltig.
Citronsaft
Om du till och med lägger till en liten mängd citronsaft när du lagar ris, kommer strukturen att bevaras.Du kommer att ha en utmärkt sidrätter som ser enhetlig ut.
Tack vare citronsaften kommer riset definitivt inte att koka till mos.
Vinäger
Vinäger utför exakt samma uppgift som citronsaft: tillsätt bara några droppar.Du kan använda äppelcidervinäger istället för vanlig vinäger.