Bröna bönor äts hela, utan att separeras i korn.Den är rik på näringsämnen, vitaminer och mikroelement..
Det är bara det att inte alla hemmafruar vet vilka läckra och intressanta saker som kan tillagas av denna grönsak..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare av fjärde klassen, berättade för oss hur man förbereder en mycket god sallad.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Ändarna klipps av de gröna bönorna, skärs i hälften, läggs i kokande vatten, kokas upp och kokas i 10 minuter, tillsätt salt.Efteråt kastas de i ett durkslag.
2.Tomaterna passeras genom en köttkvarn, löken finhackas och morötterna rivs på ett grovt rivjärn.Stek sedan – först löken, sedan morötterna och stek tillsammans i 5-7 minuter.
3.Lägg alla ingredienser i en kastrull, tillsätt salt, socker, kryddor och koka i 15 minuter, tillsätt sedan vinäger och häll upp salladen i steriliserade burkar.
Stäng, vänd och, när sömmarna har svalnat, lägg undan dem för förvaring på en mörk och sval plats.
Tidigare har vi berättat för dig vad du ska laga med tomater istället för sallad.