För tillagning av vissa rätter i en stekpanna rekommenderas att använda smör..
Enligt kocken Yulia Arkhipova, en expert på BelNovosti-nätverkets publikation, som ett resultat av denna metod blir rätter godare och får en aptitretande skorpa..
Den enda nackdelen är att mejeriprodukten börjar brinna väldigt snabbt, och i vissa fall till och med bli svart.
Naturligtvis är en utsökt middag i en sådan situation uteslutet.
Men ge inte upp att steka med smör – du kan använda ett beprövat knep som förhindrar att oljan brinner för snabbt och bevarar dess naturliga smak.
För att göra detta behöver du bara blanda smör med vegetabilisk olja, helst solrosolja.
Det viktigaste är att inte överdriva det med mängden av det senare: det bör inte vara för mycket av det.
Du bör gå tillväga enligt följande: smörj först ytan på stekpannan med vegetabilisk olja, och först efter det lägg en bit smör i skålen – i det här fallet kommer ingenting att brinna.