Till skillnad från andra trädgårdsbär föredrar de att äta krusbär färska eller göra kompotter av dem för vintern..
Men det finns ett enkelt sätt att bearbeta detta bär, vilket gör att du kan bevara alla fördelaktiga egenskaper och vitaminer för vintern..
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss vad vi skulle laga av krusbär till vintern utan att laga mat.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.På krusbär måste du ta bort svansarna på blomställningarna och stjälkarna.
2.Skala apelsinerna och pressa ur saften ur en halv citron.
3.Lägg krusbären och apelsinerna i en skål, puré dem med en mixer eller kör dem genom en köttkvarn och tillsätt citronsaft.
4.Häll i socker och låt purén stå i rumstemperatur tills sockret är helt upplöst.
5.Blanda och häll purén i behållare och ställ in i frysen för förvaring.smaklig måltid!