Det finns många recept med vattenmelon – du kan göra gelé, lemonad och till och med sallad av det..
Ett av dessa recept delades av kocken Yulia Arkhipova, expert på onlinepublikationen BelNovosti..
Hon tipsar om att göra vattenmelonsorbet – en sommarfräsch och lagom söt dessert, som blir en riktig räddning om den köpta vattenmelonen visar sig vara smaklös.
Allt du behöver för 2-4 portioner är 4 stora bitar vattenmelon och 2 matskedar kallt vatten.
För att göra sorbet måste du ta bort skalet från vattenmelonen, slänga fröna och skära fruktköttet i små bitar.
Ställ dem i frysen i 2-3 timmar.
Efter den angivna tiden måste de frysta bitarna av vattenmelon krossas med en mixer och tillsätt ovanstående mängd vatten.
Viktigt: mixern måste vara utrustad med metallblad, eftersom plastblad kan skadas.
Efter detta kan du lägga sorbeten i skålar och servera.