Zucchini växer på en tät, icke-groende planta som känns igen på sina stora, mörkgröna blad med silvergrå ådringar.
Det är de som ger frukten den skugga som är så önskvärd för dem och därmed döljer frukten från stugodlarens distraherade blick.
Detta innebär att du ena minuten har små zucchini och nästa minut har du helt enkelt gigantiska sådana, med hårda frön och skal och därför inte mycket smak.
Där har vi svaret på varför zucchinin måste skördas regelbundet – annars blir den för stor.
Den optimala diametern på frukten för att den ska kunna användas till mat är 10-12 centimeter.
Om du vill göra konserverad zucchini är diametern ännu mindre – 8 centimeter.Dessa unga zucchini behöver inte skalas under tillagningen, de tas bara bort från övervuxen frukt.
Bortsett från smakskillnaderna mellan unga och övermogna zucchini är det nödvändigt med regelbunden skörd av en annan anledning.
Ojämn skörd av zucchini från buskarna saktar ner bildandet av nya äggstockar, vilket innebär att skörden inte blir lika imponerande.