I många familjer, särskilt stora, tillagas soppa i flera dagar samtidigt..
Men experten från BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova, avråder från att göra detta, och ger flera skäl som argument emot..
Vi bör börja med det faktum att när den värms är rätten inte längre lika aptitretande och attraktiv jämfört med hur den var färsk.
Grönsaker, spannmål, pasta och baljväxter blir kokta, och buljongen blir grumlig.
Men det här är inte så illa: uppvärmda första kurser blir ofta osäkra för hälsan.
Risken för förgiftning är särskilt stor om soppan förvaras varmt i flera timmar – många hemmafruar lämnar pannan på spisen tills den svalnar helt innan de sätts i kylen.
Om du har en liknande vana, försök att bli av med den så snart som möjligt – detta råd är särskilt relevant i varmt väder.
Saken är att kött, fisk eller kycklingbuljong fungerar som ett utmärkt näringsmedium för patogener, som börjar aktivt föröka sig vid temperaturer från 5 till 65 grader.
För varje minut ökar antalet mikrober och därmed risken att få magbesvär eller matförgiftning.