HomeVäxterVarför du inte ska hälla salt på kolen när du lagar kebab:...

Varför du inte ska hälla salt på kolen när du lagar kebab: det är inte många som vet om det

Det finns många knep och knep i samband med processen att laga kebab, vars författare lovar att köttet på kolet kommer att bli otroligt gott och doftande.

Ett sådant trick är användningen av salt för att släcka elden från droppande fett.Svaret på frågan om salt verkligen effektivt kan uppfylla de funktioner som tilldelats det delas av experten på BelNews nätverksutgåva, kocken Yulia Arkhipova.

Varför salt inte fungerar

Resultaten av kemisk analys visar att bordssalt (NaCl) helt enkelt smälter när det värms upp till 800 grader, men vid högre temperaturer börjar det förångas.

Följaktligen kan salt inte kallas ett effektivt medel för att släcka lågor på kol.

Vid upphettning kan salt dessutom börja ’skjuta’ på kolen.

Experiment visar att för att lyckas släcka en eld måste man hälla en hel skopa salt på den.

Det är svaret på varför du inte ska använda salt för att släcka en brand när du lagar kebab: det är inte bara ineffektivt, det är också osäkert.

Vad ska man släcka elden med

Det kanske säkraste sättet att släcka glöd som börjat brinna under en kebab är att ta bort köttspetten, röra om i glöden med en eldgaffel och sätta tillbaka kebaben på plats.

Tidigare nämnde vi 4 livsmedel som du inte bör äta med ägg.

Erik Andersson
Erik Andersson
Matlagning är min passion och mitt sätt att utforska världen. Genom mina recept vill jag dela med mig av min kärlek till skånska smaker och traditioner, samtidigt som jag experimenterar med nya ingredienser och tekniker. Följ med mig på en kulinarisk resa genom Skåne och upptäck rätter som både överraskar och inspirerar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Så detta omedelbart efter tomater: 5% av sommarborna känner till detta trick

Ett av de bästa sätten att återställa jord efter tomater är att så gröngödsel..Vi berättar vilken gröngödsel du ska plantera efter tomater.Vilken gröngödsel...

Hur man matar pioner just nu: erfarna sommarbor har avslöjat sina hemligheter

Om du har pioner som växer i din dacha, så är det nu ett bra tillfälle att förbereda växterna för vintern.. En av...

Varför gourmeter föredrar att dricka kaffe med kokosmjölk: du kommer att bli förvånad

Många tror att människor som väljer alternativa mjölkalternativ på kaféer helt enkelt vill sticka ut från resten.. Detta är en missuppfattning. Komjölk har...

Vad man ska göra med jorden efter att ha skördat potatis för att bli av med trådmask: pålitliga alternativ

Vissa sommarboende har kämpat mot trådmask i flera år, men detta ger inga resultat.. Andra lyckas besegra skadedjuret på kort tid..Som det visar...

Senaste kommentarerna