Trädgårdsmästare som odlar gurkor i växthuset måste komma ihåg temperaturregimen.
Med början av julivärmen kan många ha märkt att gurkor började bli gula.Orsaken till detta fenomen är relaterat till luft- och marktemperatur.
Vår tidnings expert Anastasia Kovrignyh, en vetenskaplig agronom och landskapsdesigner, berättade för oss hur man sparar gurkor.
Varför gurkor blir gula
Höga lufttemperaturer har en negativ effekt på gurkor.I ett växthus kan detta problem bara förvärras.
Med tanke på att gurkor har ett grunt rotsystem överhettas växten och tar upp näringsämnen sämre.
Vad ska man göra?
1.I växthuset och i grönsakslandet skyddar halm eller gräsklipp planteringarna från överhettning av jorden.
Det sänker marktemperaturen, förhindrar avdunstning av fukt och skyddar mot ogrästillväxt.
2.En annan viktig punkt är gödsling.
Under fruktperioden bör gurkorna gödslas med intervall en gång i veckan med fosfor-kaliumgödselmedel (kaliummonofosfat i en mängd av 20 g per 10 l vatten).
Gödsling kan utföras både under roten med föregående vattning och på bladet.
Av bladapplikationer svarar gurkor bra på behandling med kaliumhumat.
Tidigare berättade vi om tre sätt att besegra pepparrot.