När man lagar kotletter strävar ingen medvetet efter att förbereda en torr rätt..
Sådana kotletter kommer inte att glädja någon och kommer sannolikt inte att vara efterfrågade bland familjemedlemmar..
Men rätten kommer inte bara ut torr, påminner vår tidnings kulinariska expert, kocken Yulia Arkhipova.
Av vilka anledningar blev kotletterna torra?
Trådigt kött
Vissa hemmafruar tror att för att göra kotletter kan du använda det billigaste köttet med ett stort antal vener.Logiken är enkel: du behöver bara mala köttet så fint som möjligt med en köttkvarn.
Men med en sådan huvudkomponent kommer kotletterna aldrig att bli saftiga.
Dietkött utan tillsatser
Många människor gillar att använda dietkött som bas och tar hand om sin hälsa.Men sådana kotletter blir nästan alltid torra.
Därför bör en tredjedel av den totala volymen komma från fett kött.Om du inte vill kombinera, måste du lägga till en bit rivet (förfryst) smör.
Produkten kan ersättas med ister.